Onze behandelvisie

Veel mensen ervaren een verminderde vitaliteit/kwaliteit van leven. Een breed scala aan klachten zoals slapeloosheid, concentratieproblemen, vermoeidheid en eczeem zeggen allemaal iets over hoe jouw lichaam functioneert. Vrijwel alle klachten zijn signalen van je lichaam om je aandacht te trekken.

Vaak zijn we geneigd deze klachten te bestrijden zonder de achterliggende oorzaken aan te pakken. Voorbeelden zijn hoofdpijn bestrijden met pijnstillers of vermoeidheid bestrijden met cafeïne. Hierdoor blijven klachten zich herhalen, kunnen ze verergeren of uitbreiden.

“Voor je iemand wil helpen genezen, vraag hem of hij bereid is de dingen op te geven die hem ziek maken.”
- Hippocrates

Bij praktijk van Maaren proberen we de klachten als signalen te gebruiken om te bepalen wat de mogeljke oorzaak is en kijken we hoe we deze kunnen aanpakken. Het aanpakken van de oorzaak is vaak een langer traject dan de klachten bestrijden. Nadat we in overleg de klachten hebben geïdentificeerd en de mogelijke oorzaken hebben bepaald, ontwikkelen we een plan van aanpak. Vaak ligt de basis hiervan in het aanpassen van de voedingsstoffen die je consumeert en in aanpassingen in je leefstijl. De weken na een consult zal je zelf aan de slag kunnen om de oorzaak van de problemen aan te pakken.

Door de oorzaak aan te pakken proberen we om de klachten op de langere termijn te verminderen en de algehele vitaliteit/kwaliteit van leven te verbeteren.